Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?

Bij microdermabrasie worden microkristallen op de huid gespoten en tegelijk weer opgezogen. Deze kristallen nemen de bovenste laag dode huidcellen mee. Zowel de toevoer van de kristallen als de kracht van het vacuum zijn volledig instelbaar.

U heeft onmiddelijk een gladdere en frissere huid. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen en verjongen. Uw huid krijgt een vernieuwde elasticiteit en collageen aanmaak wordt gestimuleerd

Microdermabrasie is veilig en effectief. Aan deze behandeling zitten GEEN hogere risico’s dan een standaard schoonheidsbehandeling. Het is geschikt voor iedere huidtype en huidskleur.

Microdermabrasie wordt gebruikt voor:

– fijne lijntjes

– grove poriën

– grauwe huidskleur (rokershuid)

– pigment vlekken

– zon beschadigde huid

– futloze huid

– rimpels

– ruwe huid

Hoe voelt de behandeling: U kunt een licht schurend gevoel ervaren als de kristallen in contact komen met de huid. Het gevoel is te vergelijken met een intensieve scrub. Gelijk na de behandeling kan de huid lichtrood kleuren.

Wat zijn de contra-indicaties?

(voor welke huid is het niet geschikt):

– zwangerschap 

-eczeem (op de te behandelen plek)

-verdachte moedervlekken 

-open wondjes op de huid

-koortslip * gordelroos

-huidkanker (in het te behandelen gebied)

-couperose

-rosacea 

-diabetes

-bij gebruik van hormoonzalf

-zeer dunne huid

-actieve acne

Nabehandeling thuis

Omdat de behandeling veel vocht van de huid onttrekt is de nabehandeling thuis zeer belangrijk! (Bij het nemen van een kuur krijgt U een thuisverzorgingspakket twv ongeveer € 80.= mee)

Tot 4 weken na de (laatste) behandeling is de huid extra gevoelig voor Uv-licht. Er wordt daarom aangeraden om sun block te gebruiken (deze zit ook in het thuisverzorgingspakket). In deze periode wordt ten strengste afgeraden om te gaan zonnebaden of onder de zonnebank te aan.

Tot 1 dag na de behandeling geen make-up aanbrengen. De huid heeft deze tijd nodig om de produkten zo goed mogelijk op te nemen en te herstellen.

Tot 4 dagen na de behandeling niet zwemmen of in de sauna gaan. De huid is nu wat gevoeliger voor infecties.

Ultrasoon

Na de microdermabrasie-behandeling wordt er bij U concentraten (hoogwaardige werkzame stoffen) in de huid gebracht dmv ultrasoon. Hier heb ik voor gekozen zodat het maximale resultaat kan worden behaald. De werkzame stoffen worden nu dieper in de huid gebracht. Het apparaat zorgt voor intensieve geluidsgolven waardoor de stoffen als het ware de huid in worden getrilt. Het resultaat zal hierdoor ook langer aanhouden